ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΣΙΑΛΑ
Δικηγόρος - LL.M, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια (ΥΔΔΑΔ, ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ/Facilit8, ΚΕΔΙΠ/ΙΜΙ/MiΚΚ e.V., ΕΛΚΕΔ-ADR Hellenic Center), Νομική Μεταφράστρια
Διαμεσολαβητής
Μουσών 23, Ν. Φιλοθέη Αθηνών, 115 24
2106014021
marianna.tsiala@gmail.com

Τομείς Εξειδίκευσης: Ιατρική, Οικογενειακή και Τραπεζική Διαμεσολάβηση

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά, Αγγλικά

Σπουδές: Πτυχίο Νομικής (ΕΚΠΑ), LL.M. Medical Law & Bioethics (Queen Mary University of London, UΚ)

Η Μαριάννα Τσιάλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Μετά την αποφοίτησή της από το Κλασσικό Λύκειο Αρσακείου Ψυχικού, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχοντας έκδηλο ενδιαφέρον και για τις επιστήμες υγείας, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ιατρικό Δίκαιο & Βιοηθική στο Ηνωμένο Βασίλειο, με συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Με αφορμή την ενεργό συμμετοχή της με μετέπειτα δημοσιευμένες ομιλίες/παρουσιάσεις σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, διετέλεσε μέλος του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την ανάπτυξη εθνικών δικτύων προώθησης της διεπαγγελματικής εκπαίδευσης στο χώρο της υγείας (CAIPE, EIPEN), συνεργαζόμενη με τη Νοσηλευτική Σχολή του ΕΚΠΑ, Νοσοκομεία και Κλινικές σε πανελλήνια εμβέλεια, και εντρύφησε στο θεσμό των «Facilitators» (Διαμεσολαβητές συνεργασίας πολυεπαγγελματικών ομάδων).

Αποτελεί τακτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών (ΕΕΔ), με ενεργό ρόλο στις συνεχιζόμενες ενημερωτικές Ημερίδες της, ενώ συμμετέχει και στο «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ασθενών & Γιατρών» της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ), με σκοπό την διάδοση του θεσμού της Διαμεσολάβησης σε όλη την Ελλάδα.

Είναι Νομική Μεταφράστρια, υπεύθυνη του Τμήματος Νομικών Μεταφράσεων της Μεταφραστικής Εταιρείας «TranslatorPro».