ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ
Δικηγόρος, Λέκτορας ΔΠΘ
Διαιτητής
Ρόκας Δικηγορική Εταιρεία Βουκουρεστίου 25 & 25Α, Αθήνα, 106 71
+302103616816
a.tsavdaridis@rokas.com

Τομείς εξειδίκευσης: ιδιωτικοποιήσεις, εξαγορές & συγχωνεύσεις, ασφαλίσεις, ναυτικό δίκαιο – ναυτιλία, διεθνείς συναλλαγές, εμπορικές συμβάσεις, ενέργεια, κατασκευαστικές διαφορές, επενδύσεις, εμπορικό δίκαιο, διεθνής εμπορική διαιτησία

Εμπειρία στη διαιτησία: Επικεφαλής του τμήματος Διαιτησίας στη δικηγορική εταιρεία Ρόκας. Εξειδικεύεται στην επίλυση διαφορών και ιδιαίτερα στη διεθνή διαιτησία, με εικοσαετή εμπειρία σε διαιτησίες ενώπιον κορυφαίων κέντρων διαιτησίας παγκοσμίως υπό τους πιο διαδεδομένους κανόνες διαιτησίας (όπως ICC, LCIA, UNCITRAL κ.ά), . Έχει συμμετάσχει σε διαιτησίες με έδρα το Λονδίνο, το Παρίση, τη Γενεύη, τη Ζυρίχη, τη Βιέννη, τη Στοκχόλμη, τη Φρανκφούρτη, την Αθήνα, το Ελσίνκι, το Βουκουρέστι κλπ., ως δικηγόρος, σύμβουλος ή διαιτητής (επιδιαιτητής και διαιτητής) σε πολλά μέρη, όπως το δημόσιο και πολυεθνικές εταιρείες σε διάφορες αντιδικίες για θέματα ιδιωτικοποιήσεων, εξαγορών και συγχωνεύσεων, ασφαλίσεων, ναυτικού δικαίου, διεθνούς εμπορίου, αντιπροσωπείας & διανομής, κατασκευών, ενέργειας και επενδύσεων.

Γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά

Σπουδές: πτυχίο νομικής, μεταπτυχιακό στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, διδακτορικό στη διεθνή διαιτησία από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό στο ναυτικό δίκαιο και τη διαιτησία από το London School of Economics.

Ο Δρ. Τσαβδαρίδης είναι Δικηγόρος από το 1991 και Λέκτορας στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Θράκης. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων κάθε βαθμίδας σε πολύπλοκες υποθέσεις. Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος και μέλος του ΔΣ του European Court of Arbitration, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τη Διαιτησία, Μέλος ΔΣ της Ένωσης Ναυτικής Διαιτησίας Πειραιά, Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος της Association Internationale de Droit des Assurances (AIDA) και Μέλος του ICCA. Έχει συγγράψει 2 μονογραφίες και αρκετά άρθρα και σχόλιά του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά. Συμμετέχει συχνά ως ομιιλητής σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.