ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Δικηγόρος, Διαμεσολαβητής, Εκπαιδευτής Διαμεσολαβητών, επισκέπτης καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick (Κύπρος)
Διαμεσολαβητής
Βαλαωρίτου 25, Θεσσαλονίκη, 54625
+302310517679
+302310265380

Τομείς εξειδίκευσης: Εμπορικό και αστικό δίκαιο.

Γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά.

Σπουδές: Πτυχίο Νομικής (1996, AΠΘ), Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (1998, London Metropolitan University), Διδάκτορας Νομικής Σχολής Αθηνών (2015).

Από το έτος 2001 διατηρεί γραφείο με συνεργάτες, με ειδίκευση σε θέματα αστικού-εμπορικού δικαίου και διαπραγματεύσεων (http://www.tlc.gr), έχοντας αποκτήσει πλούσια εμπειρία σε θέματα, που έχουν να κάνουν με τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις διαπραγματεύσεις, την επιχειρηματική και νομική συμβουλή και συμμετάσχει διαμεσολαβήσεις, διαπραγματεύσεις και διαδικασίες εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι εταίρος του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας, μέλος του Σωματείου Ελλήνων Διαμεσολαβητών και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών.
Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πλήθος επιμορφωτικών και ενημερωτικών σεμιναρίων για τη διαμεσολάβηση, απευθυνόμενος σε φοιτητές, δικαστές, διαμεσολαβητές, εκπαιδευτές διαμεσολαβητών, δικηγόρους και επιχειρηματίες. Διδάσκει στο Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας και ως επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος e-learning του ΕΚΠΑ διδάσκει το δίκαιο της διαμεσολάβησης.
Η διδακτορική του διατριβή με τον τίτλο «Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ», δημοσιεύτηκε από τη Νομική Βιβλιοθήκη το 2015 και προτείνεται πλέον ως το βασικό ανάγνωσμα από την οικεία ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει συγγράψει σειρά άρθρων για τη διαμεσολάβηση, σε διάφορα νομικά και επαγγελματικά περιοδικά. Διατηρεί τον ιστότοπο www.diamesolavisi.com από όπου ενημερώνεται το κοινό για τα τεκταινόμενα στη διαμεσολάβηση.