ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΤΣΕΤΟΣ
Δικηγόρος, Tsetos & Leboulanger
Διαιτητής
+33140701481
+33147236796
sts@leboulangeravocats.com

Τομείς Εξειδίκευσης: διεθνής διαιτησία, τεχνολογία, τηλεπικοινωνίες, αεροναυτική, άμυνα, κατασκευές και μηχανική, πρακτορεία, διοίκηση επιχειρήσεων, διανομή και κοινοπραξίες

Εμπειρία στη Διαιτησία: ο Σταμάτιος είναι δικηγόρος και νομικός σύμβουλος μεγάλων Ευρωπαϊκών, Βορειοαφρικανικών και Μεσανατολικών επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, καλύπτοντας όλο το φάσμα των νομικών και τεχνικών θεμάτων που συνήθως προκύπτουν από πολύπλοκες υποθέσεις διαιτησίας. Η εκτενής εμπειρία του στη διαιτησία περιλαμβάνει διάφορους επιχειρηματικούς τομείς. Επίσης, συμμετέχει ως διαιτητής σε εμπορικές διαφορές και ως νομικός σύμβουλος σε μεταδιαιτητικές διαδικασίες (εκτελεστότητα και διαιτητικές αποφάσεις) ενώπιον των Γαλλικών και Ελληνικών Δικαστηρίων.

Γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά

Σπουδές: Πτυχίο Νομικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών; DEA στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό Δίκαιο, Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre; DESS στη Διαιτησία, την Αντιδικία και την Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών (με αριστείο), Πανεπιστήμιο Paris II – Panthéon-Assas.

Ο Σταμάτιος είναι δικηγόρος Αθηνών, Παρισίων και Αγγλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος της νομικής εταιρίας Tsetos & Leboulanger, που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπεί εγχώριους και διεθνείς πελάτες όχι μόνο στον τομέα της διεθνούς διαιτησίας, αλλά και ενώπιον δικαστηρίων, στον τομέα του ιδιωτικού και εμπορικού διεθνούς δικαίου. Εξειδικεύεται σε θέματα διεθνούς διαιτησίας υπό την αιγίδα πολλών κέντρων διαιτησίας (κυρίως των ICC, LCIA, ICSID, CRCICA, AFA, Γαλλο-Αραβικό Εμπορικό Επιμελητήριο, etc.) και σε ad hoc διεθνείς διαιτησίες. Πριν γίνει εταίρος στην Leboulanger & Associés το 2012, εργάσθηκε με επιφανείς διεθνείς διαιτητές στη Γαλλία και την Ελλάδα με εκατοντάδες διαιτησίες και εκπαιδεύθηκε στην Γραμματεία του ICC. Ο Σταμάτιος είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας του ICC Ελλάδος, Μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας και ADR του ICC και μέλος σε πολλές ομάδες εργασίας του ICC.