ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ
Πρόεδρος ΑΠ ε.τ., Πρόεδρος ΕΣΡ
Διαμεσολαβητής, Διαιτητής

Τομείς εξειδίκευσης:  Εργατικές και ναυτεργατικές διαφορές, Ναυτικό δίκαιο, Πτωχευτικό δίκαιο, Ενοχικό δίκαιο, Οικογενειακό δίκαιο, Εμπορικό δίκαιο, Ποινικό δίκαιο, Αναγκαστική εκτέλεση, ιδιωτικές διαφορές του Δημοσίου

Εμπειρία στη διαιτησία: Στο πλαίσιο του έργου του υπό τη δικαστική του ιδιότητα στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο έχει χειριστεί αγωγές ακυρώσεως διαιτητικών αποφάσεων ή αναγνώρισης αυτών ως «ανυπάρκτων». Σήμερα συμμετέχει σε διαιτησίες ως επιδιαιτητής.

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά

Σπουδές: Πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Αθανάσιος Κουτρομάνος διετέλεσε Δικαστής της τακτικής Δικαιοσύνης επί 39 χρόνια, αφυπηρετώντας (2015) με τον βαθμό του Προέδρου ΑΠ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε ως Πρωτοδίκης στο Πρωτοδικείο Πύργου Ηλείας και στο Πρωτοδικείο Πειραιώς, ως Πρόεδρος Πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο Βόλου, ως Εφέτης στο Εφετείο Δωδεκανήσου, στο Εφετείο Λαρίσης και στο Εφετείο Αθηνών, ως Πρόεδρος Εφετών στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και κατόπιν ως Αρεοπαγίτης και ως Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου μέχρι το 2014, οπότε και επελέγη ως Πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου.

Είναι μέλος της Ένωσης Δικονομολόγων και της Εταιρίας Ποινικού Δικαίου. Δίδαξε τα μαθήματα «Μεθοδολογία Δικαστικού Έργου» και «Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου» στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Από το 2016 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Είναι Διαμεσολαβητής διαπιστευμένος από το ΥΔΔΑΔ και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΔΙΔ.