ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Δικηγόρος, Esq.
Διαιτητής
Roach, Ioannidis & Megaloudis, LLC. 50 Congress Street, Suite 400, Boston, United States MA 02109
16177232800, 17814928876
16177234313
ioannidis@rimlawyers.com

Τομείς εξειδίκευσης: διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, διεθνής διαιτησία, αστικό δίκαιο

Εμπειρία στη Διαιτησία: Επί σειρά ετών είναι διαιτητής στον διαγωνισμό Foreign Direct Investment Moot Court Competition (“FDI”) και στον διαγωνισμό Vis International Moot Court Competition (“VIS Moot”), καθώς και προπονητής της ομάδας νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης που συμμετέχει στον παραπάνω διαγωνισμό. Επίσης, είναι κριτής στο διαγωνισμό MIT Enterprise Greece Competition στην Αθήνα, Ελλάδα.

Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά

Σπουδές: Πτυχίο στα οικονομικά και την πολιτική επιστήμη, Πανεπιστήμιο Βοστώνης; Πτυχίο Νομικής, Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Βοστώνης

Ο Δ. Ιωαννίδης είναι εταίρος της νομικής εταιρείας Roach, Ioannidis & Megaloudis, LLC. στη Βοστώνη, ΗΠΑ, και εταίρος του International Consulting Group, Lex Metis  στην Κωνσταντινούπολη. Οι κύριοι τομείς δραστηριότητάς του είναι οι διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, η διεθνής διαιτησία και η εκπροσώπηση ενώπιον των πολιτειακών και ομοσπονδιακών πολιτικών δικαστηρίων στη Μασαχουσέττη. Είναι εμπειρογνώμων σε υποθέσεις ενώπιον άλλων δικαστηρίων των Η.Π.Α, του Ηνωμένου Βασιλείου κι άλλων χωρών. Έχει εκπροσωπήσει κορυφαίες εγχώριες, εθνικές και διεθνείς επιχειρήσεις, ασφαλιστικές εταιρίες, κυβερνήσεις και μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε πολύπλοκες διεθνείς υποθέσεις. Στους πελάτες του συγκαταλέγονται ένα Χρηματιστήριο χώρας ΕΕ για υπόθεση του Κανονισμού S και τα προνόμια του «Designated Offshore Securities Market» στις ΗΠΑ. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τραπεζικά ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία, με πολλούς αλλοδαπούς οργανισμούς και αμερικανικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης μιας με σημαντική παρουσία στο Ιράκ. Υπήρξε σύμβουλος αμερικανικών εταιριών σε διάφορα έργα όπως για τους Ολυμπιακούς του 2004 και για δημόσιο διαγωνισμό προς το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ. Ήταν εμπειρογνώμων σε διάφορες υποθέσεις, όπως για το γραφείο του Εισαγγελέα στη Βοστώνη και για μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κατέθεσε ενώπιον του  Supreme Court of Judicature, Queens Bench Division of London. Μεταξύ άλλων, ήταν επιβλέπων σε μεγάλες υποθέσεις, όπου συνέλλεγε αποδεικτικά στοιχεία για τη δίκη, διενεργούσε εταιρικές έρευνες, προέβαινε σε αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων και νομικούς ελέγχους στη Βοστώνη, τη Ν. Υόρκη, το Λονδίνο, το Ην. Βασίλειο, την Τουρκία, την Ελλάδα και άλλες χώρες. Ασχολήθηκε με υποθέσεις όπως η ομαδική αγωγή κατά της Visa Check/MasterMoney Antitrust, την υπόθεση Wallis ex rel. Wallis v. Princess Cruises, Inc., 306 F.3d 827 (9th Cir. 2002) και για την Adelphia Special Committee: SEC v. Adelphia Communications Corporation et al. Έχει εμπειρία σε θέματα κρατικής ασυλίας, στα προξενικά θέματα της Συνθήκης της Βιέννης και σε υποθέσεις απαγωγής παιδιών της Σύμβασης της Χάγης. Έχει εκπροσωπήσει πολυεθνικές εταιρίες σε διεθνείς εμπορικές συναλλαγές και θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης, ιδιαίτερα εμπορικά, τελωνειακά και πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχει εργαστεί με εταιρεία των ΗΠΑ για την εξεύρεση χρηματοδότησης από επενδυτές νοτιοανατολικών Ευρωπαϊκών χωρών. Έχει εκπονήσει διάφορα άρθρα και είναι εισηγητής σε θέματα Ελληνικού Φορολογικού Δικαίου και Επενδύσεων στην Ελλάδα.

Πατήστε εδώ για να δείτε το αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του Δημήτριου Ιωαννίδη.