ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ
Δικηγόρος, ΔΝ, Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
Διαιτητής

Τομείς εξειδίκευσης: Διεθνής Διαιτησία, Διεθνές Εμπορικό και Διεθνές Εταιρικό Δίκαιο, Διεθνές Φορολογικό Δίκαιο, Ναυτικό Δίκαιο, Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο

Γλώσσες εργασίας:  Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά

Σπουδές: Είναι Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris II (Panthéon Assas) μετά της ανώτατης τιμητικής διάκρισης (Summa Cum Laude) στο γνωστικό αντικείμενο του Διεθνούς Εμπορικού και Διεθνούς Φορολογικού Δικαίου. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους με ειδίκευση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο από την Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και στο Ιδιωτικό Διεθνές και Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Paris II- Panthéon Assas.

Διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης, ενώ κατά την διετία 2009-2011 δίδαξε το ίδιο γνωστικό αντικείμενο στο πανεπιστήμιο Paris I (Panthéon-Sorbonne) ως συμβασιούχος Λέκτορας (ATER). Εργάστηκε σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία στο Παρίσι στα αντικείμενα εξειδίκευσής του και εργάζεται πλέον ως δικηγόρος στην Αθήνα. Έχει εκτενές επιστημονικό έργο στην ελληνική, την αγγλική και την γαλλική γλώσσα, μεταξύ των οποίων συμμετοχή σε τρεις συλλογικούς τόμους και ικανό αριθμό άρθρων.