ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΙΩΤΕΛΛΗΣ
Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
Διαιτητής
Καψάλη 10, Αθήνα, 10674
2107264500
2107264510
aristides_chiotellis@klclawfirm.com

Τομείς εξειδίκευσης: Συμβάσεις, Εμπορικό, Τραπεζικό, Πνευματική Ιδιοκτησία, Ανταγωνισμός και το Δίκαιο Συμπράξεων, Δημόσιες Συμβάσεις – Συμβάσεις Παραχωρήσεων, Συγχωνεύσεις – Εξαγορές – Ιδιωτικοποιήσεις, Ακίνητα, Αεροπορία

Εμπειρία στη Διαιτησία: ηγείται των τομέων των Αντιδικιών και Διαιτησίας και της Πνευματικής Ιδιοκτησίας της KLC. Έχει εκπροσωπήσει πελάτες σε πολυάριθμες διεθνείς (κυρίως ενώπιον του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου | ICC και του Δικαστηρίου Διεθνών Διαιτησιών του Λονδίνου | LCIA) και τοπικές διαιτησίες, όπως επίσης και σε αντιδικίες ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων. Επιπλέον,  ενεργεί και υπό την ιδιότητα του διαιτητή στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο ICC καθώς και σε τοπικές διαιτησίες. Τα θέματα συμπεριλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα νομικών περιπτώσεων (όπως Κοινοπραξίες, Παραχωρήσεις και Ιδιωτικοποιήσεις, Εξαγορές και Συγχωνεύσεις, Πνευματική Ιδιοκτησία, τραπεζικές, εμπορικές και γενικά διαφορές από συμβάσεις) και βιομηχανίες (όπως ναυπηγεία, αεροπορία, βαριά βιομηχανία, τηλεπικοινωνίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, φαρμακευτική βιομηχανία, κατασκευές και βιομηχανία τροφίμων).

Γλώσσες: ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά

Επαγγελματική πορεία: Ο Αριστείδης Χιωτέλλης είναι ένας από τους Ιδρυτές-Εταίρους και Πρόεδρος της Δικηγορικής Εταιρείας KLC από το 2000. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1978 και επίκουρος Καθηγητής στον τομέα Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο νομικός οδηγός Chambers & Partners Europe υπογραμμίζει ότι «χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως από τους συναδέλφους του για την ικανότητά του να ‘συνδυάζει ακαδημαϊκά και πρακτικά θέματα’ στην επίλυση διαφορών. Η ευρεία εμπειρία του συμπεριλαμβάνει […] συμβουλές για διαιτησίες (έκδ. 2017) και διακρίνεται «για τα ταλέντα του ως διαιτητής» (έκδ. 2012). [“well respected among peers for his ability to ‘combine the academic and practical aspects’ of disputes. His broad practice includes […] arbitrational advice” (2017 ed.) and he is noted “for his talents as an arbitrator” (2012 ed.)]. Ο νομικός oδηγός The Legal 500 (έκδ. 2016) τον συστήνει ως «εκπληκτικό» και «εξαίρετο» [“exceptional” and “outstanding”].