ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΠΛΕΤΑ
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, European Patent Attorney (EPI), Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια (CEDR, ΥΔΔΑΔ), Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών
Διαμεσολαβητής
Ζαλοκώστα 4, Αθήνα, 106 71
2103616668, 2103607657
2103608724
a.bletas@bletalaw.gr

Τομείς εξειδίκευσης:  Δίκαιο των Επιχειρήσεων, Διεθνείς Συμβάσεις, Βιομηχανική Ιδιοκτησία (σήματα και πατέντες) 

Σπουδές: Απόφοιτη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce College), σπούδασε Νομική στη Σορβόννη (Paris I), με ειδίκευση στο Διεθνές, Συγκριτικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, και Διεθνείς Σχέσεις στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι. Εκπαιδεύτηκε στη Διαμεσολάβηση στο CEDR.

Γλώσσες εργασίας:  Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά, Γερμανικά (περιορισμένα), Ισπανικά (περιορισμένα), Κινεζικά (περιορισμένα)

Η Αφροδίτη Μπλέτα είναι επικεφαλής του Δικηγορικού Γραφείου «Μπλέτα & Κωστάκης» και της Διαμεσολαβητικής Ομάδας «Mediate.gr».

Είναι Γενική Γραμματεύς της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών, μέλος της Επιτροπής Διαμεσολαβητών του ΟΠΕΜΕΔ, μέλος του European Patent Institute, Πρόεδρος του ΕλληνοΚινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας, Εκπρόσωπος της Αθήνας (ΣΒΑΠ) στην Ένωση Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC), Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου της Ένωσης Ευρωπαίων Γυναικών και του ΚΔΣ του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έχει κληθεί ως Κριτής και Διαμεσολαβήτρια στον διεθνή διαγωνισμό διαμεσολαβητών του ICC στο Παρίσι.

Παλαιότερα  διετέλεσε Γενική Γραμματεύς στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Ελληνοκινεζικού Eπιμελητηρίου και  μέλος της επιτροπής άρθ. 15 στο Πρωτοδικείο Πειραιώς. Επιστημονική Συνεργάτης του νομικού περιοδικού “Wolters & Kluwer” και Μέλος της Επιτροπής Συμβούλων του Προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Παντρεμένη, έχει τρία παιδιά.