ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΑΣΑΡΔΑΝΗ
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
Διαιτητής
Τ:
2106127134
2108063176
a.vassardani@avassardanis.com

Τομείς Εξειδίκευσης: Διευθέτηση Διαφορών/Διαιτησία, Διεθνής Εμπορική Διαιτησία, Επενδυτική Διαιτησία, Επενδυτικό Δίκαιο, Δίκαιο Επιχειρήσεων και Εταιρειών, Εμπορικό Δίκαιο, Συγχωνεύσεις και Εξαγορές, Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Συμβάσεις, Κατασκευαστικό Δίκαιο – (Δημόσια Έργα – Έργα Υποδομών), Ενεργειακό Δίκαιο, Δημόσιες Συμβάσεις – Δημόσιοι Διαγωνισμοί

Εμπειρία στη Διαιτησία: Διαθέτει μακρά εμπειρία στη διαιτησία, στη διεθνή διαιτησία,  εμπορική και επενδυτική διαιτησία, στη διευθέτηση διαφορών, claims/αξιώσεις, επενδυτικές/κρατικές διαφορές, διασυνοριακές διαφορές, προστασία ξένων επενδύσεων, διμερείς επενδυτικές συμφωνίες, εκτέλεση και ακύρωση διαιτητικών αποφάσεων . Ενεργεί σε διαιτησίες και ως δικηγόρος και ως διαιτητής. Έχει χειριστεί ένα ευρύ φάσμα διεθνών και εγχώριων υποθέσεων διαιτησίας υπό την αιγίδα κορυφαίων παγκόσμιων οργανισμών και συχνά ενώπιον ad hoc διαιτητικών δικαστηρίων. Έχει χειριστεί διαιτησίες με εφαρμοστέο δίκαιο διαφόρων έννομων τάξεων (Ελληνικό, Γαλλικό, Ελβετικό, Αγγλικό, Σουηδικό κ.α.).

Γλώσσες: Μιλάει και εργάζεται στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Σπουδές: Σπούδασε νομική στη Γαλλία. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη νομική από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Paris II Panthéon-Assas. Η Διατριβή της στο Πανεπιστήμιο Paris II Panthéon-Assas της Σορβόννης είχε τίτλο “Εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στο Αμερικανικό και Γαλλικό Δίκαιο” και πραγματοποίησε την έρευνα της συγκριτικής διατριβής της στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard και του Paris II Panthéon-Assas της Σορβόννης.

Επαγγελματική Εμπειρία: Είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, διαχειριστής εταίρος της δικηγορικής εταιρείας A. Βασαρδάνη και Συνεργάτες.  Έχει συνεργαστεί με κορυφαία διεθνή δικηγορικά γραφεία. Είναι διορισμένη από το Ελληνικό Κράτος στο “Panel of Conciliators” του International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID) World Bank (Διεθνές Κέντρο Διευθέτησης Επενδυτικών Διαφορών (ICSID) της Παγκόσμιας Τράπεζας) από το 2020 έως και σήμερα  Έχει λάβει διεθνή αναγνώριση και βραβεύσεις για την δουλεία της στους τομείς ειδίκευσης της.

Διακρίνεται κάθε χρόνο από το The Legal 500, στον τομέα της Διευθέτησης Διαφορών/Διαιτησία και στον τομέα της Ενέργειας. Το The Legal 500, την κατατάσσει ως “leading individual” καθώς και “recommended lawyer” στον τομέα της Διευθέτησης Διαφορών/Διαιτησία και στον τομέα της ενέργειας. Την χαρακτηρίζουν ως «εξαιρετική, διακεκριμένη δικηγόρο» το The Legal 500 (2023) και  αναφέρουν ότι «το υψηλό επίπεδο της δουλειάς της και οι νομικές της γνώσεις είναι ανεκτίμητες». Στο The Legal 500 (2022) υπογραμμίζεται ότι «Είναι μια διαπρεπής δικηγόρος» και επαινούν «την ικανότητα της να χειρίζεται πολύπλοκα νομικά θέματα με την μέγιστη αποτελεσματικότητα». Το The Legal 500, (2021) αναφέρει ότι εντυπωσιάζει «με το εύρος των νομικών της γνώσεων, τον επαγγελματισμό της και την αφοσίωση της για το τέλειο αποτέλεσμα».