Έρευνα του Πανεπιστημίου Queen Mary για τη Διεθνή Ενεργειακή Διαιτησία – Aνοιχτή προς συμπλήρωση έως 12/10/2022

Το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, σε συνεργασία αυτή τη χρονιά με τη δικηγορική εταιρία Pinsent Masons LLP, διεξάγει έρευνα για το μέλλον της διεθνούς ενεργειακής διαιτησίας – θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο, σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών και αστάθειας, που προκύπτουν από την ενεργειακή μετάβαση και τα γεωπολιτικά γεγονότα.

Στόχος της έρευνας είναι να καταγράψει, σε αυτό το ταχέως εξελισσόμενο πλαίσιο, ποιες είναι οι κύριες αιτίες και η τυπολογία των ενεργειακών διαφορών αλλά και ποιες είναι οι προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσει ο κλάδος της ενέργειας τα επόμενα χρόνια. Επίσης, ερευνάται εάν η διαιτησία θα συνεχίσει να είναι η πλέον κατάλληλη και προτιμητέα μέθοδος για την επίλυση διασυνοριακών εμπορικών και επενδυτικών διαφορών που σχετίζονται με την ενέργεια, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι σε σχετικές υποθέσεις καλούνται να απαντήσουν πώς, κατά την κρίση τους, η διαδικασία μπορεί πιο προσιτή και λιγότερο κοστοβόρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο της έρευνας εδώ μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου 2022, ενώ τα πορίσματα της έρευνας πρόκειται να δημοσιευθούν τον Ιανουάριο του 2023.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:
Facebook
LinkedIn