ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ
Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος Franchise
Διαιτητής
Ζαλοκώστα 4, Αθήνα, 106 71
2103630830, 2103607657, 6973497059
kostakis.d.s@dsa.gr

Τομείς εξειδίκευσης: αδικοπραξίες, διεθνής εμπορική διαιτησία, εμπορικά σήματα, εμπορικές εταιρίες – επιχειρήσεις, εμπορικές συμβάσεις, μισθωτικές διαφορές, συμβάσεις

Εμπειρία στη διαιτησία: Από το έτος 2000 έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διαιτητικών δικών εκπροσωπώντας ως πληρεξούσιος δικηγόρος δικαιοπαρόχους δικτύων Franchise, τόσο σε διεθνή διαιτησία (στο ΕΒΕΑ) όσο και σε εγχώριες διαιτησίες (Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο Αθηνών).

Γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά

Σπουδές: Πτυχίο Νομικής (Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Ο Δ. Κωστάκης είναι Δικηγόρος Αθηνών από το 1983 και Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο από το 1996. Συνιδρυτής και εταίρος του δικηγορικού γραφείου Μπλέτα & Κωστάκης, από το 1992 ασχολείται κυριότατα με τις Συμβάσεις Franchise (Δικαιόχρησης) και έχει συμμετάσχει σε  Συνέδρια και Σεμινάρια σχετικά με τον θεσμό του Franchising ως εισηγητής. Ενδεικτικά ήταν ο εισηγητής του Σεμιναρίου για το Franchising που διοργάνωσε η «Νομική Βιβλιοθήκη» το Νοέμβριο του 2002, ο εισηγητής επί των νομικών θεμάτων του Franchising σε αντίστοιχο σεμινάριο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθώς επίσης και ο εισηγητής σε σεμινάριο για το Franchising της Ένωσης Ελλήνων Εμπορικολόγων στον ΔΣΑ το 2013. Είναι μέλος του American Bar Association (Franchise Division), μέλος του IBA, μέλος του Γαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και του Συνδέσμου Franchise της Ελλάδος, ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετά εγχώρια και διεθνή συνέδρια με θέματα σχετικά με το εμπορικό δίκαιο.

Συγγραφικό έργο:

  • Συγγραφέας της ενότητας για το Franchising στο υπό έκδοση συλλογικό έργο της Νομικής Βιβλιοθήκης με τίτλο Υποδείγματα Εμπορικού Δικαίου.
  • Άρθρο για το Franchising, Greek Law Digest: The Ultimate Legal Guide to Investing in Greece, Nomiki Vivliothiki S.A 2016.
  • «Franchising», Συμβάσεις Διανομής, εκδόσεις Νομικής Βιβλιοθήκης, 2009.
  • Δημήτρης Κωστάκης, FRANCHISING: Νομική και Επιχειρηματική Διάσταση (1η έκδοση 1998, 2η έκδοση επαυξημένη και βελτιωμένη, 2002, εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη).
  • «Δικηγορικές Αμοιβές», Ο Δικηγόρος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, εκδόσεις Σάκκουλα, 1991.